LAGAKNYA LAKSANA TUHAN

|


Dunia kini digemparkan lagi dengan serangan komando israel keatas rombongan konvoi gaza yang membawa bantuan kemanusian kepada rakyat palestin .sesungguhnya perbuatan ini diluar tindakan seorang manusia yang berperikemanusian .

Yahudi ataupun Bani Israel telahpun diketahui kedegilan dan kebabilan mereka . Sejak zaman para anbiya' hinggalah sekarang tabiat dan feel mereka tidak berubah . zalim !!!

Inilah punca bila manusia sudah lupa asal-usul mereka . Mereka sudahpun memakai sifat ALLAH . Sedangkan hanya ALLAH yang layak menyarung sifat " KIBRIYA' " pada zatnya yang esa .Namun natijahnya dapat kita lihat bila sifat " KIBRIYA' " ini disarungkan ketubuh badan manusia . zahirlah kekejaman yang luar biasa .Manusia yang berhati perut sudah tentu tidak akan tergamak menghalang konvoi bantuan kemanusian ke gaza ini .Apakah kamu sememangnya binatang?!!!

Kami umat islam punyai ALLAH untuk mengadu . Kami yakin dan percaya ALLAH tidak buta dari kezaliman kamu itu .Buatlah apa yang kamu mahu .Tapi ingat , ALLAH bukan tunggul kayu yang tidak berdaya melakukan apa-apa . DIA lah tuhan sekalian alam . DIA lah yang menaikkan sesiapa yang ia kehendaki dan DIA juga yang menjatuhkan sesiapa sahaja . Mulia dan hina seseorang adalah urusan ALLAH .

Kami juga meyakini bahawa ALLAH itu sangat hampir dengan kami . Pertolongannya pasti hadir jua .Apalah nak dihairankan dengan kuasa yang ada pada kamu jika dibandingkan dengan kuasa sang pencipta .Walau tidak bersenjatakan senjata api , kami mempunyai senjata yang amat bisa menghancurkan kezaliman kamu yang bisa menyembamkan kamu tersungkur kebumi yang hina ini .

YA ALLAH KAMI SERAHKAN MUSUH-MUSUH KAMI KEPADAMU ,KAMI BERLINDUNG DARI KEZALIMAN MEREKA . YA ALLAH HANCURKAN MEREKA , RANAPKAN IKATAN MEREKA , LEBURKANLAH PENJANJIAN MEREKA , GONCANGKAN TAPAK MEREKA , LEPASKANLAH TENTERA-TENTERA MU KEATAS MEREKA . WAHAI TUHAN YANG MAHA PERKASA , YANG MAHA ANGKUH ,YANG MAHA MEMBALAS DENDAM . YA ALLAH TUHAN YANG MENURUNKAN KITAB , YANG MENGERAKKAN AWAN,YANG MENGHANCURKAN PAKATAN AHZAB , ENGKAU HANCURKANLAH YAHUDI DAN SEKUTUNYA DAN BANTULAH KAMI .

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

©2009 .::ilahi anta maqsudi::. | Template Blue by TNB